Eendracht Groep

De Eendracht Groep is de overkoepelende holding van dochterondernemingen NMA Verkeer & Veiligheid, Sissing Noord en Machinefabriek Rusthoven. Bewegend staal is een grote gemene deler binnen deze bedrijven.

De uitvraag

De Eendracht Groep kwam bij Ficant met de wens voor een rebranding van de vier bedrijven, waarin de samenhang tussen de bedrijven zichtbaar zou worden.

De uitwerking

Voor elk van de drie onderliggende bedrijven is een merkverhaal geschreven en zijn de kernwaarden van de organisaties vastgelegd in het organisatie DNA. In duidelijke  taal is verwoord waar de bedrijven voor staan en wat hen onderscheidt. Bekijk ook de cases van deze bedrijven waarin de merkverhalen en huisstijlen per bedrijf worden gepresenteerd.

De nieuwe huisstijlen van zowel de Eendracht Groep als de drie onderliggende bedrijven werden tijdens een Kerstbijeenkomst met de medewerkers van alle bedrijven gelanceerd. Met een pakkende video en een mooi boekwerk hebben Jelte Hoving en Elwin Roelfsema aan alle medewerkers de nieuwe visuele identiteit gepresenteerd. Elk bedrijf met hun eigen kleur en het donkerblauwe als de verbindende factor net zoals het lettertype.

Ficant ontwikkelde hiervoor een mooie presentatie, met een animatievideo en een handzaam boekwerkje dat alle medewerkers mee naar huis kregen. De nieuwe huisstijl is door iedereen binnen de organisaties erg goed ontvangen.

Aan het logo van de Eendracht Groep ligt het idee van een voortdurende bewegingscyclus (perpetuum mobile) ten grondslag. Een slingerbeweging die dynamiek en momentum verbeeldt. De drijvende kracht achter de Eendracht Groep en de visuele vertaling van het merkverhaal.

Het resultaat

Presentatie huisstijlen video / animatie

 

Presentatie huisstijlen boekwerk

 

Visitekaartjes en briefpapier

MERKVERHAAL EN BELOFTE

Mensen verbinden. Waar verbinding is, ontstaat beweging. Eendracht Groep beweegt  bedrijven die verbinding mogelijk maken. Wij bouwen aan toekomstbestendige  verbindingen van mens en techniek, aan mensen in beweging.

Eendracht Groep. Verbindend in beweging.