Animatie Vaandel Regiment Genietroepen

Het Regiment Genietroepen heeft haar eigen vaandel, waarop belangrijke wapenfeiten uit de historie van het regiment staan. Deze gebeurtenissen maken de Genie uniek. Om deze rijke historie te laten leven is een animatie gemaakt waarin de verhalen achter deze wapenfeiten worden uitgelegd. Animaties zijn perfecte middelen om iets complex of uitgebreid in korte tijd tot de verbeelding te laten spreken.

De animatie is te zien bij het originele vaandel in het Geniemuseum op de Van Brederokazerne in Vught. Daarnaast wordt de animatie gebruikt bij het canon van de genie op de website van het Ministerie van Defensie, en als toelichting voor alle parate genisten.

Bekijk de animatie: 

275 jaar Regiment Genietroepen

Het Nederlandse 1e Regiment Genietroepen is opgericht op 15 mei 1748. Het regiment is voortgekomen uit het Corps Ingenieurs en het Corps Mineurs en Sappeurs. Het regiment heeft in het verleden vele namen gekend, zoals Brigade Genietroepen en Regiment Pioniers. Het 2e Regiment Genietroepen werd op 1 januari 1822 opgericht en is voortgekomen uit het toenmalige Bataljon Pontonniers, Mineurs en Sappeurs. Het huidige Regiment Genietroepen is in 1972 tot stand gebracht.

Regiment Genietroepen

De genie ondersteunt de Krijgsmacht in het bouwen, verbinden en beschermen. De genie gelooft in een nauwe samenwerking met civiele partijen en overheden zodat mensen, middelen en manieren snel ingezet en opgeschaald kunnen worden. Ze denkt in oplossingen, weet van aanpakken, is snel inzetbaar en heeft een groot aanpassingsvermogen. De genie, dat zijn wij samen. Sodeju!