Bullfrox

Bullfrox is een bak die aan de voorkant van een motorfiets wordt gekoppeld, waardoor er een bakmotor met drie wielen ontstaat. De transportmogelijkheden van een motorfiets worden enorm vergroot en vervoer wordt een stuk veiliger. Stichting Carry On heeft deze Bullfrox ontwikkeld en verbindt ondernemers en particulieren in westerse landen met een ondernemer in Oeganda. Zo krijgt armoedebestrijding een structurele plek in een leven hier en komt er structurele hulp in een leven daar. Stichting Carry On werkt samen met lokale partners in Oeganda. De ondernemer die de Bullfrox ontvangt, lost deze af door middel van een microkrediet. Met het geld dat daardoor ter beschikking komt, wordt weer een andere ondernemende persoon op weg geholpen met een Bullfrox.

De uitvraag

De algemene bekendheid van Bullfrox vergroten door het opzetten van een brandingscampagne met als einddoel zoveel mogelijk donaties te genereren voor de Stichting Carry On.

Het resultaat

Ficant werd ingezet voor het ontwikkelen van een marketing- en communicatieplan en het uitwerken van een donatieplan. Daarbij hoorde ook een restyle van de Bullfrox website en het beheren van de sociale media.

Over Bullfrox

Voor het transportprobleem in Afrika bedachten drie inventieve Nederlanders een eenvoudige oplossing: een bak die aan een bestaande motorfiets kan worden gekoppeld, de Bullfrox.

bullfrox.org