De beste keuzes voor jouw visitekaartje

Ben je een startende ondernemer of is jouw bedrijf toe aan een rebranding? Dan heb je nieuwe visitekaartjes nodig. En dat kan heel simpel, tenminste als we de reclames mogen geloven; een paar drukken op de knop en je visitekaartjes zijn besteld.

Maar heb je dan ook het visitekaartje dat bij jou en jouw bedrijf past? Laat je met dat kaartje de onvergetelijke indruk achter die je wilt achterlaten? Of verdwijnt het kaartje ergens in een broekzak en uiteindelijk in de papierbak? Door de juiste keuzes te maken voor het ontwerp van je visitekaartje weet je zeker dat het 100% aansluit bij jouw bedrijf. Hier zomaar wat keuzes waar je over na moet denken tijdens het ontwerpproces.

 

Bedenk allereerst welke uitstraling bij jouw bedrijf past. Kies een passend lettertype en laat duidelijk jouw naam en logo zien. Kies je voor minimalistisch en wil je alle aandacht vestigen op de nodige informatie? Houd je ontwerp dan rustig en subtiel. Klasse en stijl zonder gedoe. In dit geval; less is more. Kies je voor een creatief ontwerp? Toon dan je creativiteit. Plaats jouw informatie in uitdagende, maar wel correcte kleurencombinaties en spannende composities.

Over kleurgebruik gesproken, kleur doet erg veel. Is jouw bedrijf mannelijk en stoer, dan kies je harde, stoere kleuren en vormen. Is jouw bedrijf juist vrouwelijk en zacht, kies dan voor een zacht kleurenpalet - misschien zelfs wel pastel. In combinatie met goud maak je het geheel lekker chique. 

Naast je ontwerp moet je ook nadenken over het materiaal waar je je kaartje op drukt. Dit moet passen bij je uitstraling en het doel. Kies je voor duurzaam? Dan is gerecycled papier een uitstekende keuze. Wil je opvallen? Neem dan eens wat anders dan papier. Kies bijvoorbeeld voor een metallic look, houtstructuur of transparant PVC.

En heb je al nagedacht over het formaat van je visitekaartje? De standaardmaat is 85 mm x 55 mm; perfect voor in de portemonnee of broekzak. Wil je opvallen? Kies dan een afwijkend formaat of andere vorm. Denk bijvoorbeeld aan rond, vierkant of met een uitsnede van een speciaal figuur. Misschien heb je extra veel te vertellen? Je kunt ook kiezen voor een kaartje dat je open kunt vouwen. Zorg er in alle gevallen voor dat het kaartje goed blijft passen in de portemonnee en in de visitekaartdoosjes. Kaartjes die niet passen zijn irritant en belanden uiteindelijk in de prullenbak.

Zoals je merkt valt er nog heel wat te kiezen tijdens het bedenken en maken van jouw visitekaartje. Omdat je nooit een tweede kans krijgt voor een eerste indruk, helpen we je graag om de juiste keuzes te maken. Onze grafische ontwerpers staan te popelen om aan de slag te gaan met het ontwerp van jouw nieuwe visitekaartjes.

Terug naar overzicht